15.05.2017 г., 8:23 ч.

Тайна любов 

  Поезия
755 1 0

Тайна любов

Моя тайна и грешна любов,
във крадени мигове,
по тайни пътеки,
със стъпки изплашени,

лунно облечена, плахо пристигам при теб.

 

Моля се тихо, с вятъра споря,
на пръсти пристъпвам,
дъх затаила,
пресъхнали устните,
звук да не чуе денят.

 

Като повята тръстика,
люлееща, тръпнеща,
обречена, тичаща,
магично привличаща,
като птица във полет, не лек.

 

Теб да запазя, любовната тайна,
невидима ставам,
дъжд призовавам,
стъпки изтривам,
покривам и всички следи.

 

На твоето щастие в къщи,
аз не посягам,
не късам съдби!
Още по-тихо,
обратно минавам,
а в мене по-силно боли ли боли!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Свобода, която не уврежда никого, е свобода »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??