27.07.2007 г., 21:46 ч.

Тайнство 

  Поезия
575 0 0
 

Наситен мирис на липа

ме преследва у дома.

Пълна, златната луна

се оглежда в прозореца.

Мастилено-синя пелена,

обсипана в звезден прашец,

ме кани да поседна за размисъл

и ме пита: "Как мина днес?"

Провокирам у себе си транс,

за да забравя умората

и потъвам в юнската вечер прохладна,

за да изпитам тайнството,

което превзема душите,

за да роди чудото - живот:

днес съпреживях, обичах, творих,

дарих, изказах благодарност,

за да получа мир, любов, спокойствие,

щастие и радост от изминалия ден.

© Славея Гарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??