20.02.2011 г., 13:15 ч.

Такси – из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
449 0 6

За джиесеми плащаш такси,

за ел., за "водно", за TV...

ала от мини стават макси

след ден дължимите пари!

 

Но пък заплатката не расне,

не пълни халтавия джоб,

тревожи се и е нещастна,

че стига ти за хляб и боб!

 

А плащаш все големи такси,

крещиш, че има монопол...

продаде "майка си, баща си",

а още ходиш бос и гол!

 

Не можеш сметка да си правиш–

това е истината, да!

За хляба първо ще оставиш–

тогава чак за "т'ва-он'ва"!

 

Че иначе ще си ги трупаш

отново таксите без край!

Навреме плащай ги, пък... утре

остава само такса "Рай"!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??