1.10.2016 г., 10:11 ч.

Там им е местото 

  Поезия
376 1 1

Дъждът отново прави чудеса.
Гърбът е мокър, а душата суха.
По улицата сякаш е река.
Къде отива в уличката глуха?

 

А телефонът яростно мълчи.
Защо се бави Ной да се обади?
Не вярвам точно мен да заличи,
нали съм част от бъдната програма?

 

Избрал е политици за ковчега.
Немея от решението сляпо.
Отгоре Господ плаче и не гледа
и наводнява със сълзи земята.

 

Какво пък, за ковчези ми е рано.
На телефона, кабела отрязох.
В сълзи на Бог ще се удавя, само
с глупаци във ковчега да не вляза.

 

Видя ме Бог. Валежът в миг престана.
Устисках аз проблемите, геройски.
Влезлите, завинаги останаха
в ковчега. Нищо, че е Нойски.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересна и оригинална символика и голямо послание ! Хареса ми!
Предложения
: ??:??