24.01.2007 г., 2:29 ч.

TATKO TAKA ME НАУЧИ 

  Поезия
839 0 15
 
  Ако нямаш свое дете,
  вземи и отгледай друго!
  Посвети му се от сърце
  и ще видиш, ще стане чудо.
  Ще откриваш свойте черти
  в това мъничко нежно цвете -
  свойто детство ще виждаш ти
  и сърцето ще бие лудо.
  А когато те нарече
  с вълшебната дума "Мамо",
  дори и сълза да потече -
  какво щастие по-голямо?!
  Какво значи от кръв и от плът -
  вярно е, че има болки.
  Раждането е един миг
  важни са безсънните нощи.
  Важно е да има дом
  и две топли ръце да те милват,
  и дори със сподавен стон,
  разкажи, когато попитат.
  Откъде съм дошъл в този свят -
  само с истина се живее,
  дори да изгубиш цвят,
  дори да ти прималее.
  За награда ще чуете, знам -
  Никой свойте родители не избира.
  Ако бях избирал сам -
  най-достойните сте във всемира!

© Светлана Лажова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??