12.10.2016 г., 8:54 ч.

Тая мрачна зима 

  Поезия » Хумористична
835 0 1

 

ТАЯ МРАЧНА ЗИМА…

 

Мен тая мрачна зима ме притиска…

Тежи ми тя като мъгла!

И затова тъй силно ми се иска

да дойдат летните тегла!..

 

Не само, че навънка е студено.

И не затуй, че в къщи се стои.

Мечтаем пак за слънчева промяна…

От тъмното душата се бои!..

 

Бои ме се, че слънцето го няма,

че е отнето синьото небе;

че мръсотията в душите е голяма

и няма радост, кой да раздаде!

 

Че вън върлуват само злите сили,

че няма пред очите светлинка…

Че Лошите, Доброто са пребили

и над Света са сложили ръка!...

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Най-лошото е, когато се оставим тези чувства да ни завладеят - на безнадежност и униние!
Предложения
: ??:??