23.12.2006 г., 7:49 ч.

Тази Коледа... 

  Поезия
1106 0 3
 Святата и Чиста Коледа дойде...
Тази година бавно изминава...
Бог знае колко трудна тя бе...
Но Надежда в сърцата остава...


Улиците - пак измамно светли...
Магазините - накичени с елхи...
Скитник в студа седи ли... седи
Чакащ Надежда някой да дари...


Щом отекне черковната камбана...
Ще бъде топло и задружно в домашния уют
А навън - кученце търси дом и прехрана
Сърцата ни от виното са топли...
                   ...в душите ни е студ


През таз година други да бъдем дано
Нека по-малко тази година боли...
На думи... уви - колко лесно е само
Българската Коледа ний ще направим сами


Годините ще идват... и ще отминават...
Сподели Любов, постеля и хляб... 
Делата добри навеки остават...
Дори и след като напуснем този свят


Снегът навън вали ли... вали...
Земята отново е чиста и бяла...
Знам - тази година пак ще боли
Но Надеждата в сърцата остава...  


На Всички, които няма да посрещнат Коледа с нас... ще ги пазим в сърцата си...

© Николай Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силно и въздействащо ... браво ...
  • Снегът навън вали ли... вали...
    Земята отново е чиста и бяла...
    Знам - тази година пак ще боли
    Но Надеждата в сърцата остава...

    Хареса ми пожелателното в стиха ти.
    Поздравления.
  • Тъжен е стиха ти!!! А защо се сещаме само на празниците?
    Поздрави!!!
Предложения
: ??:??