22.10.2006 г., 12:11 ч.

Тази нощ 

  Поезия
676 0 6

 

Тази нощ звездите са сякаш по-ярки

и бавно танцуват с песента на щурците,

а луната излъчва трептения жарки

и те виждам как светиш там сред звездите.

 

          Очите ти - отново въглени пламтящи

ме изгарят и в буйна лава  разтапят

кръвта ми потича по пътеки туптящи

и от сърцето ми сълзи на щастие капят.

 

Уж далеч си от мен, а усещам дъха ти

как целуваш косите ми нежно в нощта

дали само в ума си съм влязла в съня ти

или във сърцето ми имаш следа.

 

А звездите отгоре ми махат с усмивка

и ме канят да поема техния танц

от обичта си към теб ще направя завивка

а от твоята топло легло за нас.

© Зл Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??