20.02.2019 г., 8:29 ч.

Те това е юбоф 

  Поезия » Хумористична
466 0 0

 

Те това е юбоф

 

Де кажи ми що ме нечеш, а?

Грозан ли съм, или будала?

Имам дваес декара ливаде,

десет овце, и свете су младе!

Сиранье че мааш и извару

ютром на закуску със попару!

Лозье имам със илядо гьиже

колко у селото свете иже!

И магарето ми е добро.

Нема друго у цело село!

Ижата ми не е голема-

една соба, една одая,

ама па одърът ми е мек,

ланшьо сено наместо душек!

Имам гускье, имам и кокошкье,

а па ти ме нечеш! Божкье, Божкье!

Че те дебнем негде у градину

и че те извалям по гърбину!

Е, че поизмачкамо травуту,

ама че е добре на душуту!

Минюем покре вас да ме погледнеш

а ти како ме видиш и побегнеш!

Я те обичем више от прасето,

от кравуту с телето и кучето!

Меракът ми по тебе е голем!

Дофанем ли те, че те изедем!

Ночньом време сал тебе сънуем,

ко тенъц съм, одим и будуем!

Дъньом мислим па за тебе я

дом ли си, къде си отишла!

Ващи ми казуу, че си болна,

логома от мен си недоволна?

Изгоре по тебе, изгоре!

Мене много ми е терсене!

Я без теб че умрем! Не али се!

Кага доем у вас согласи се!

Че си родимо пешес деца

та да видиш кво е юбофта!

 

19.02.2019 г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??