5.10.2019 г., 19:58 ч.

Театър 

  Поезия
419 0 2

Ах, колко лесно всичко се купува!


  И още, колко лесно се продава...
  За моето омачкано билетче
  трагедии напяваха поети,
  танцуваха девойки леконоги,
  а мъдреци изпадаха в любов...
  Разказваха ми простичка история
  със много сложни, много дълги думи,
  но толкова премислено старание
  сърцето ми не развълнува:
  Там след едни възпитани аплаузи
  завесата се спусна целомъдрено
  и без да бърза лакомата публика
  потърси някакви крайпътни кръчми
  където да напива топла бира
  и да напада евтините кремвирши
  и с гладните артисти да се смеси
  без някой - някого да поучава...
  Ах, колко лесно всичко се продава!
  И още, колко лесно се купува

© Maira Maira Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??