Ти дойде и надежда донесе
за летене, небе и дъга.
Но мечтите ми после отнесе,
а в замяна остави тъга.
Ти дойде и помоли за нежност,
да стопя на нощта ти леда.
Топлината ми взе и небрежно
ми подхвърли студена вода.
Ти дойде и любов ми поиска,
да превърна дланите в крила.
Да призная поемам днес риска,
че мираж обичта е била.
© Велизар Всички права запазени