Не се захласвай ти по мрака,
не стой зад крепостни стени,
отвъд и тебе щастие те чака,
излез и смело го сграбчи!
Недей оставя добротата,
в боклука вън да спи!
Излез и отведи я!
В сърцето си я настани!
Сега на мода е да си подмолен,
във тоя свят прокажен и червив,
ти остани си старомоден -
дори с омразата бъди вежлив!
© Димитър Илиев Всички права запазени