19.10.2008 г., 5:54 ч.

Ти знаеш ли... 

  Поезия
873 1 7
Ти знаеш ли какво е болка,
какво е да крещиш на сън?
И знаеш ли какво е мъка,
затворен в клетка, а то - навън?

Ти знаеш ли какво е да обичаш,
какво е  да умираш, да се свличаш?
И знаеш ли какво е да си там,
да бъдеш глух и сляп, и ням?

Ти знаеш ли какво е страх,
сред щастието да си сиромах?
И знаеш ли какво е срам,
сред всички хора да бъдеш сам?

Ти знаеш ли какво е да се смееш,
да чувстваш силно, да живееш?
И знаеш ли какво е светлина?...

... Една усмихната жена!

© Иван Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??