31.10.2012 г., 18:31 ч.  

Тиквен ден 

  Поезия » Гражданска
497 0 0

Празнуваме празника Вси светии.

Тиквата прави вси простотии.

Това е тя - един фенер -

Боко - нашият премиер.

Може да ви изглежда комично,

но всъщност е доста трагично.

Политиката му е тиква куха

и за мъката човешка е глуха.

Изпразнена е от всякакво съдържание,

а сам той е с възмутително държание.

Пътят, изходът е далече,

обърка той посоката вече.

В блато дълбоко затъва страната,

няма и секунда покой за душата.

Есен е все във сърцето,

звездица угасна, помръкна небето.

Слънцето веч не ще изгрее

и птичка волна няма да запее,

девойка няма да се засмее,

но никой да протестира не смее.

Тъй ще е, ако навреме се не събудим

и крадците от властта не пропъдим!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??