19.07.2006 г., 23:52 ч.

Титаник 

  Поезия
693 0 8

(На капитан Лайтойлър)


Потъваме.Традицията повелява
“Спасете нашите души” да изкрещим.
А после да се гмурнем в пяна бяла
А после като рибите да замълчим.

Последна лодка. Пояс всеки слага.
Ще трябва бързо, всичко да простим,
че в сол която за Живот ни се полага,
след миг, във миг ще се стопим.

Да кажем всичко със единствен звук
с единствен поглед и прекъснат жест
и на вълната под пречупения връх
да сложим и последната си вест:

Потъваме. Традицията повелява
“Спасете нашите души” да изкрещим…
Но само от телата ни ще стане пяна
Но само от тела ще се лишим.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??