29.02.2012 г., 10:11 ч.

Тост за Бойко 

  Поезия » Хумористична
601 0 5

Пак в съня кошмар се появява:

аз седя на маса с богове

и светлик неземен оживява

на небето земни грехове.

 

Няма горе цензура, възбрани.

Тамада? - Исуса му е ред. 

Рецитира стихове избрани

вместо псалм с мотив - завета вехт.

 

Дума взема следващ в сан светия -

каже виц,  друг песничка реди.

Моя ред е. Няма да се крия.

Ставам прав, напред с едни гърди.

 

И прочитам в моя стихосбирка

напосоки първия хорей -

стих един, как божията свирка,

там, пред Бойко, немощно немей.

 

Как в страната - игрище обрано -

този рефер съди кой и как

пас да дава с крехкото си рамо:

"аз на тебе - ти на мене, брат!"

 

Замълчаха Божите светии.

Бог приглади кичура брадат.

И разбраха: нямат власт над тия

на земята здраво що крадат. . .

 

Всеки път в съня ми се явява

как седя на масата с Христос.

Светъл лимб главата обкръжава

и за Бойко вдигам първи тост!

 

 

 

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз за себе си, народа - за мен! Благодаря ви Елена, Борис.
  • Когато печеля, губи цял народ.Ако изгубя... значи съм продал мача!
  • Прав си Рудин." Нямат власт над тия,на земята здраво що крадат".И техния ред ще дойде.
  • Ние, Божите пастири, и на светулки виждаме недъзите на обществото ни!
  • Много добър поетичен избор за поднасяне на социалната тема,в която се оглежда ежедневието ни! Браво, Рудин!
Предложения
: ??:??