25.03.2007 г., 21:41 ч.

Това не беше ти 

  Поезия
687 0 16
Донесла вест от южните простори,
възторжено преливаща във стих,
най-смелата мечта за птица в полет
се сбъдна, но това не беше ти...

Със трепета на плаха пеперуда,
отпила от гласа ти ромон тих,
искрицата в очите ти пробудих,
познах те, но това не беше ти...

След ласкавите капчици небето 
в най-ярката дъга да заблести,
измолих, и отворила сърцето си,
изпях те, но това не беше ти...

Под топлите копнежи ледовете
дариха нежен звън за две реки -
душата си в душата ти да влея
се втурнах, но това не беше ти...

Извираща под клепките горчиво,
вината ти отровна в мен попи.
Измамената пролет си отива,
но без сълзи - това не беше ти!

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??