12.11.2005 г., 22:27 ч.

Това не е любов 

  Поезия
1108 1 2
             Защо го правиш, защо ме нараняваш
             коварство е това, а не любов,
             защо ме караш виновна да се чувствам,
             какво ти сторих, защо си тъй суров.

             Доказателство за обичта ли искаш -
             за теб рискувам собствения си живот,
             доволен ли си, че по тебе страдам,
             от моята любов ли искаш да избягаш.

             Щастлив ли си когато ме потъпкваш
             сълзи в очите ли искаш да видиш,
             ръце към теб ли искаш да протягам
             и да се моля да не си така жесток.

             Ако можеш ранено животно да излекуваш,
             ако можеш сам дърво да посадиш,
             ако можеш сам цвете да отгледаш -
             ще се научиш да обичаш и любов да цениш.

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??