2.03.2018 г., 0:55 ч.

Трети март 

  Поезия » Гражданска
752 1 0

Трети март, празник за нас си ти,

страната ни от дълго робство се освободи!

На този ден България,

отново на картата се появи.

Пет века под робство народа ни бил,

главата покорно той не склонил.

Преследван, измъчван, убиван,

вярата своя никога не сменил!

Чудна новина от далеч долетя,

Русия ще води за нази война.

Руси, казаци, финландци,

битки ще водят за нашата земя.

В Сан-Стефано град далечен,

подписана бе нашата свобода!

Гордо снагата своя изправи,

пътя си свой за напред проправи!

© Мария Терзийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??