Бяха нощите три, три магии за лудост различна,
три прояви на властна, безпощадна и огнена сила,
три парчета от вечност, оглушали за всичко прилично,
три стакана коварни, пълни с лудо, замайващо биле.
Беше първата нощ - нощ на страсти и трескава жажда,
нощ на тъмни и грешни пожари в кръвта полудяла,
нощ, в която задъхана, дива вакханка се ражда
и избухва вулкан, и земята обръща се, цяла.
Беше втората нощ - нощ на ласкава, топла омая,
красота споделена разлюля две сияйни вселени
и се сляха в едно две тела, сред дъха на безкрая,
от болезнена нежност трептящи и от обич ранени.
Беше третата нощ - доверчивия свят на поета,
нощ на парещи тайни, на копнеж и терзания скрити,
нощ, в която мълчат ветрове, стихва камък и цвете,
оживяла едиствено в сънния хор на щурците.
Бяха нощите три - три кинжала отровни в сърцето,
три вълшебства за смърт и живот, три внезапни комети,
билки три, от които посадих семена на небето,
да завържат любов и над целия Космос да светят.
© Вики Всички права запазени
Благодаря за удоволствието, Вики!!!!!