23.01.2007 г., 20:04 ч.

Трици... 

  Поезия
634 0 5

 

България препълни се от трици,

триците – под път, над път...

Маймунките ни станаха кибици

и на тези трици не калвът!

 

Триците им шарени и цветни

дзилени,сини, жълти и чИрвени,

трици  на партиици ненагледни,

всички с марката пембени!

 

А пък дрОгарите шебеци,

де’т крадат ни от години -

мислят ни, че сме тъпейци

и ще ни пращат за маслини!

 

Шебеците отрязоха си клона,

ка’т отвориха вратата -

към Европа слизаме по склона,

и шебеци ще се бият по главата.

 

Маймунките тук бяха бедни,

търпеливи, че и  още гладни

лапаха идейките им  светли,

ала стадото им взе, че и прогледна...

 

Днес със трици тук е пълно,

ала маймунките са малко –

неща’т горчивото им зърно,

а пък за зърното е жалко...

 

Дано  с ограбеното да успеят -

да си купят ковчези луксозни,

и от синода белким им попеят

на погребения помпозни...

© ШЕМЕТ Тарантупски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??