10.12.2017 г., 22:01 ч.

Трилиони острови 

  Поезия
379 0 2

Трилиони острови

 

Изплували
от дълбините мрачни,
се удрят думите
в дланта ми.
Изписани
върху листа хартия,
ще трепнат ли във
струни гласни?

 

Изсвирени
до нажежено бяло,
застиват звуците
в кристали.
Полюшват се
на мидите ти ушни,
искрят щастливи и
смълчани.

 

Отправям взор
в нощта индигова,
копнея бъдеще,
но срещам
трилиони светещи
частици минало,
трилиони острови,
сред тишина
свръхтежка.

 

© Иван Бърдаров 2017. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??