20.11.2007 г., 12:04 ч.

Трохи от любов 

  Поезия
988 0 26

                           Сладкиш

 

Събрах трохите, получени от теб.

Замесих ги с шепа въображение.

Изпекох ги с любов.

Виж какъв сладкиш се получи!

 

                           Погледи

 

Когато ме гледаш така,

се чувствам прекрасна.

Когато те гледам така,

се чувствам безсмъртна.

 

                          Щастие

 

Много малко ми трябва да бъда щастлива.

Само:

две очи, в които да се оглеждам красива,

две ръце, в които да се сгуша,

две устни, които да ми вдъхват живот.

 

                          Парадокс

 

Не искам да си тръгвам от теб,

където всъщност не съм дошла.

 

                          Времето

 

Времето е мравояд.

Лениво изяжда миговете,

като мравки.

Тези, които пропусне,

остават вечно.

Като онзи миг,

в който ти ме докосна

и разбрах, че съм търсила

точно теб.

 

                         *

 

Тази вечер съм хубава и тъжна.

Тъжна съм, защото съм хубава,

а няма кой да ми го каже.

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??