10.08.2007 г., 10:40 ч.  

Труд (За Буквите наши!) 

  Поезия
564 0 10

За хората с изнежен слух - моля не гадайте смисъла на трите точки. Римувайте с "туй е";)

Труд
На Г-жа ...

Взе да ми писва ...
да се правя на луд!
Усмивка на сила туй е -
тежък физически труд.

И да се радвам - чу ли! -
на гайдите кухи.
Вятър жесток ме жули.
Няма разтуха.
*
Накокошинени ярки -
преучени другарки;

На парвенюта несъбули
миризливи си цървули;

На загърбилите корен,
невкусили хляб морен

казвам както го мисля
и малко отгоре!
Не крия къде ме стиска
и чии настъпвам мазОле,
защото вече

взе да ми писва ...
да се правя на луд!
Усмивка на сила туй е -
тежък физически труд!!!

1 Февруари 2005, Автобуса за София

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??