2.08.2007 г., 12:06 ч.

Тръгни... сега... 

  Поезия
806 0 7
Ти идваш бързо, трескаво заключваш,
а след туй... бавно... огън овладял,
докато разсъбличайки ме, нежно ти целуваш,
ми шепнеш тихо как си ме желал.

Оставяш ме... преситена... пресъхнала,
налюбена до лудост с дива плам,
оставяш ме замислена... объркана,
желая ли аз още да ти дам...

Втренчено ме гледаш... съзерцаваш...
тялото ми - уморено от страстта,
погледа не сваляш... целия потъваш...
раздвоен си... чакаш ме сега...

Толкова я искаш... онази моя дума...
изречена в момент на самота,
толкова я чакаш... толкова жадуваш,
знам, че кажа ли я, губя си света...

Душата си - отдавна я загубих,
за дванайсет сребърника размених,
но едничкото, което няма да погубя,
е щастието в моите и...твоите очи...

Аз зная колко хубаво и просто
е в делника опитомен, познат
и колко пари и боли да се загубиш,
залутан в мъките на свойта страст.

А колко пъти молела съм... остани...
спри, постой, недей да си отиваш,
кълна на покварата посях в души,
семето на колебание и раздвоеност.

Не, не мога... и не искам да го причиня,
за мене ти си толкоз скъп и свиден,
за мене ти си светлината на деня
и не искам точно тебе да загубя.

Притихнал... чакаш... не, не ще го изрека,
сърцето нека да гори и се покрие с рани,
но вместо остани - тръгни... сега...
решителна от колебанието те избавям...

За мене ти си таен, втори мой живот,
съдба открита в дълбини, жадувана, желана...
а пазейки те от света, страха и лудостта,
аз знам, че винаги при мене ще останеш...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мила,много ми хареса!Знаех си аз ,че и по-ранните ти творби си струват да бъдат прочетени!Поздрав за силния ти стих!
  • Има ли нужда да коментирам,когато винаги ми харесва зареждащата емоция на стиховете и разказите ти?!Поздрави
  • Браво!!!!!!
  • Поздравления!!!
  • За мене ти си таен, втори мой живот,
    съдба открита в дълбини, жадувана, желана...
    а пазейки те от света, страха и лудостта,
    аз знам, че винаги при мене ще останеш...

    Докосна ме стиха ти,поздрав!
  • !!!!!!!-много,много ми хареса това стихотворение.От всички твои които съм чела,това ме грабна от първата дума...завладяващо,истинско,от което блика любов,сила,и най-вече воля!Поздрав!
  • Хареса ми!Поздрав и от мен!
Предложения
: ??:??