7.04.2005 г., 21:23 ч.

ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР НА х.”КАВАЛИЙКА” 

  Поезия
1175 0 1

ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР НА х.”КАВАЛИЙКА”

 

 

Над хижа „Кавалийка”

бял облак лети.

Под небето ведро утро

в простора трепти.

 

                             Слънце сипе лъчи златни

над росните треви.

Блестят капчици дъждовни

над зелените гори.

 

Тих ветрец поклаща клони,

трепкат младите листа,

приказка вълшебна шепнат

те в моята душа.

 

Хижа,спретната засмяна,

сам самичка,сред балкана,

като птица лекокрила

е разперила крила.

 

Среща гостите желани-

туристи от различни градове събрани,

мощно ехо…в простора ечи.

Песен звучна,песен бодра,

тук с радост се пей.

Здравей,Кавалийка,здравей!

                                        30.04.1995г

© Радка Хорозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Хайде с раниците на гърба, горе в планините, слънцето огряло е ръба вече на скалите!"Поздрав от една сродна душа!
Предложения
: ??:??