Различно е на този ден,
на твоя празник искам да не плача,
но той за мен така е отреден -
за тебе само да си мисля в здрача.
И в този здрач за теб ще си наливам
от виното, което ми напомня
очите ти, в които се опивах,
сега с тъга е пълна чашата самотна.
Цветя, за твоята усмивка разцъфтели,
целувах с нежност вместо теб,
ЩАСТЛИВ ДА БЪДЕШ... но останаха във мене,
в сърцето, поздрави неподарени.
В очите ми една сълза остана -
нескрита изповед на моята душа,
ОБИЧАМ ТЕ, но в твоя свят за мене място няма,
а колко много исках да те поздравя.
Различен ще остане този ден,
за теб различно винаги ще бие и сърцето
и твоят празник ще е празник и за мен,
защото има те, дори да си далеко.
© Донка Всички права запазени