3.05.2007 г., 15:02 ч.

Тя...Пролетта 

  Поезия
681 0 1
 

Пролетта отново предизвестява

Новостта, която скоро ще ни сполети.

Онова зелено чувство,

Което в себе си уби.


Зелена идва.

Стъпва бавно и навред.

Усещаш как те гали,

Как усмихва се и крачи напред.


Гледаш я и се чудиш

Как да направиш любовница от тази жена,

Но шансове нямаш

Тя е сама, Пролетта.


Усмихва се нежно,

Говори с очи.

Искаш я, молиш я,

Но не остава, мълчи.


Чакаш я всяка година:

Дано пък тази склони,

Дано тази реши,

Но усмихва се, тръгва си, грешиш...

© Анна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пролетта не е сама - Развигорът я налюби! Тя от него под сърцето с много рожби се сдоби. И когато дойде лято или есен - ще роди!
Предложения
: ??:??