15.01.2013 г., 13:38 ч.

Тъжната част на зимата 

  Поезия » Хумористична
388 0 3

Отминаха вече гуляите

с огромни и тежки софри.

Препълнени пак са трамваите -

настъпиха мрачните дни.

 

Как долно изблъскват се хората!

Натъпкани вътре безчет!

А няма повече място на втората

и някой ще падне върху твърдия лед.

 

Потегля най-сетне трамваят,

но спира на спирка една.

А тези, които са в края,

със зор се помръдват едва.

 

Ще става все по-студено

и тлъст ще се сипе снегът.

Но само това ли е нам отредено?

Нима това е нашият път?

 

Аз казвам, че трябва да пеем.

(Ти с мрачните мисли поспри!)

Аз вярвам, че тъй ще живеем

във зими красиви и в дни по-добри.

 

Ще дойде пролет и така.

 

 

 

© Калоян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??