4.04.2021 г., 0:18 ч.

Търсене 

  Поезия
226 0 0

Не искам повече да те намирам.

Веднъж те познах и сгреших.

Сега те търся в хиляди лица.

И все не си ти, не си ти, не си...

 

Не искам повече да те намирам.

Искам търсенето да не спира вече.

Всяко вглеждане в очите е надежда.

Всяка надежда се оказва грешка.

 

По тоя път искам вечно да вървя.

Искам да те виждам в безброй очи.

Минаващи с безразличие край мен.

Защото не си ти, не си ти, не си...

 

Никога вече няма да те намеря.

Веднъж те преживях и ми стига.

Сега те търся в отминаващи следи.

И знам, че си само спомен неизтрит.

 

Сега се вглеждам във всеки поглед.

Отминават ме разсеяно чужди очи.

Още те търся: значи още съм жива!

И се моля: дано не си ти, дано не си...

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??