16.02.2006 г., 19:51 ч.

ТЪРСЯ ТЕ 

  Поезия
767 0 1

Сега дори не мога да заплача,

свършиха сълзите в моите очи,

изплаках ги когато в здрача

лицето ти рисувах от цигарен дим!

 

Навсякъде все тебе виждах

във всеки спомен, сън, мечта

и хората за тебе питах,

но да те открия така и не можах.

 

На Господ дар поднесох,

помолих го да провери

не си ли в Царството Небесно,

но те нямаше и там, уви!

 

На Дявола душата си продадох

в замяна исках твоите следи,

всичко свое аз му дадох,

ала и той не те откри!

 

Сега аз нямам нищо,

стоя и гледам в безкрая,

с пръсти името ти пиша

под рисунката от дим и пак ридая.

 

Кого да моля и какво да дам?

Вече нищо не остана!

Ти поне дано не си останал сам,

аз съм вече цяла разпиляна!

 

 

 

© Гергана Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??