17.11.2011 г., 10:18 ч.

Угода няма 

  Поезия » Хумористична
849 0 0

Велики хане Аспарух,

защо забил си меча тук?

През зимата студът е сух,

да беше малко по на юг.


От север вятър щом завей,

настъпва зимен ад без край.

И няма слънце да погрей,

и тъй, без радост, чак до май.


Ала за сметка на това,

когато пролет пукне, пак

запретваме ръкави два,

на нивата сме чак до мрак.


Садим домати, чесън, лук

и златно жито тук расте.

Земята, знаеш, иска плуг,

молитва само тя не ще.


Наесен лозето берем,

че виното е Божи дар

и пием жадно, без да спрем

от сутрин рано и за цяр.


Велики, тук е земен рай,

но идва зима, студ и сняг,

а вятъра не ще се трай.

За юга сещаме се пак.


Защо вали? Защо пече?

На друг пък слънце му блести.

Угода няма, знаеш, че

такива отпреди сме си.

 

    Златко Станоев

© Златко Станоев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??