6.08.2007 г., 16:33 ч.

указателни табели 

  Поезия
995 0 2
обичай ме, обичай ме, обичай ме
внимателно изрисувани табелите
по челата на странници
се полюшват от вятъра
в долния десен ъгъл на всяка
с дребен шрифт пише цената
(добавено в скоби - без ДДС)

обичай ме, обичай мен, мен обичай
сведено до себеотдаване
всеки има нужда от любов
от една илюзия и от верижка,
с която да придърпва крайниците
на вдървеното си тяло
виж, цената ми е най-висока

най-многото от нищо мога да отдам
дълго пътувах по късия път
останаха назад разпаднати
някога златните сандали
остатък за обичане -
пожълтяла от слънцето зеница
и прахта от пътя

© Ния Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??