13.05.2022 г., 19:32 ч.

Умници на кило 

  Поезия » Гражданска
448 3 3

 

Мнозина претендират, че са много умни,

развиват тези, тежки думи думат,

а улиците на живота им, все стръмни,

вървят, вървят, а никъде не стигат...

 

Дали е от излишния акъл,

но все вината е на някой друг -

От заговори страдат, дебне ги и гений зъл,

провалящ плановете им напук...

 

Но виж, на всекиго съветче ще дадат,

неискано, естествено, но мъдро...

Те знаят винаги посоката и верен път,

макар че с своите са все на тъмно...

 

Умници, бре, капацитети!

С високо самочувствие... на голо дупе...

Така евнух говори как се дига самолетът -

Ох, иронично ли звучи, простете.

 

Та тъй е с тез Умници на кило,

изгубени, но сочещи пътеки -

Те всичко виждат със извадено око

и в помощ са (нетърсена) за всеки...

 

Аз бях дотук, нататъка са те -

Все пак не съм такъв капацитет!

Освен това, ще ме разберете добре,

кой би се вслушал в думите на луд поет?...

 

13.10.2021.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??