5.07.2018 г., 23:51 ч.

Уроци на вечността 

  Поезия » Гражданска
467 1 0

Паплач от невежи, пият сиромашка кръв.

О... ,,велики‘‘ богове на алчността.

Използвате ги тез глупци за стръв,

без да им напомняте за вечността!

 

Че човек, не ще получи повече във тоз живот,

от туй що дал е, или предстои му да даде!

Иначе, ще си носи тежкия хомот,

до де се издължи, или умре!

 

Ала не знаят тез глупци невежи,

че живота преходен като имота и парите,

с този дълг завинаги ще ги бележи,

да плащат, докато изкупят си злините!

 

и този, що за стълбица използва хорските глави,

да тъпче върху тях, да стигне власт и благи висоти,

ще разбира тежко, мъчно, щото еволюцията няма срок,

ще разбира, че не трябва, и ще учи страшно тоз урок!

 

и няма край да има злата, алчна  сган!

Ще се повтаря през живот, неизживян.

Веднъж богат ала нещастен,  другия живот – суров,

докато не разбере еснафът,  че всичко е любов!

 

 

© Любен Пенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??