23.05.2006 г., 17:42 ч.

Урок 

  Поезия
997 0 2

Ще се науча да не те обичам,
сърцето ми ще бъде цялото от лед.
Не искам повече да се заричам,
че ще обичам теб и само теб.

Ще се науча думите ти да не чувам;
За мен ще бъдеш като всеки друг,
на чувства няма да робувам
и зад гърба ми да ме правиш на боклук.

Ще се науча да те мразя за сълзите,
за нощтите, които ми отне,
за болката, четяща се в очите,
за мъката по моето лице.

Ще се науча как да побеждавам,
От теб във всичко ще съм по-добра,
“щастлива съм”, това ще обяснявам,
макар в живота ми да липсва любовта.

Ще се науча аз без нея да живея,
ще искам ти да си далеч.
Без теб ще мога да се смея,
студена ще съм, като леден меч.

Ще се науча истинска да бъда!
Повярвай ми, не си ми нужен ти!
Живей завинаги в твоята заблуда,
че ще ми липсваш и ще ме боли.

За мен е важното, че си научих
урока, със заглавие “Любов”.
Бъди щастлив, дано сполучиш,
дали сега или в друг живот.

За мене вече не е важно...
Забравих, че дори си съществувал ти...


Въздишка, адски тъжна...
Щастлива съм и спря да ме боли.

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??