6.07.2008 г., 15:21 ч.

Усет за теб 

  Поезия
897 0 8
Когато те гледам - виждам Луната,
обгърнала нежно небето просторно
и в тиха прегръдка поела Земята
към сънища пъстри и дни илюзорни...
Когато те слушам - чувам Реката
как носи изгубени рибки игриви -
прелива от радост, в сподавени сълзи
на стари върби тънки клони извили...
Когато те търся - търся Горите,
свободни и чисти, от свежест родени,
помилвани нежно от слънце засмяно,
облечени в сила и тръпки студени...
Когато ме гледаш - превръщаш се в Огън,
огън, който сърцето не пари,
а само предава своя пламък изконен
на другия огън в мене догарящ...
Когато ме искаш - искаш всичко в мене
и обич, и усет, и мисли,
и всичкото светло, и всичкото мрачно,
и всяка трохичка безсмислие...
...
Когато ме имаш - ме имаш изцяло
без време, без път и без мисъл
и имаме всичко от обич живяло,
и всичко в миг става смисъл...

© Де Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??