9.04.2007 г., 19:39 ч.

Усмихната ме запази 

  Поезия
2005 0 18

Усмихната ме запази

(Аз искам)

 

Аз искам повод за усмивката да бъда,

за сълза от щастие, изгряла призори.

И искам от утеха, тиха, да пребъда,

за да ме помнят дълго моите деди.

 

Аз искам и засмяна да си тръгна,

да се сбогуваме набързо, но, уви,

забравена не ща да бъда,

макар и много, много да боли.

 

Аз искам бръчки по челото ми да няма,

и вечно млада аз за тебе да горя.

Аз искам, но пред времето съм няма

и то, уви, не чува моите мечти.

 

За туй пък ти ме чуваш,

и те моля, сега прости,

че времето пощада няма,

но мен завинаги усмихната пази.

© Велина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??