Усмивка - красива, широка,
радва всички навред.
Но не всяка би зарадвала този,
който чака за миг, за момент,
да види точно определената - тази,
на своя мил и любим човек.
С нетърпение чака и чака,
ако трябва дори - дни, часове...
А щом я види изтръпва,
изтръпва с пеперуди в стомаха...
Малка усмивка, пораждаща топли лъчи,
лъчи, които проникват в душата
и остават там за живот.
Трепет на муслкулче,
а толкова много живот.
Усмивка пораждаща щастие,
пораждаща сияйни очи.
© Зорница Всички права запазени