24.03.2007 г., 18:55 ч.

Усмивката-? 

  Поезия
852 0 4

Усмивката - какво се крие в нея?
Споменът за отдавна капнали сълзи,
че едно сърце в черен пламък тлее,
защото знам, не ме обичаш ти!

И искам в този черен огън да потъна,
по счупени бутилки боса да вървя,
и с венец от рози, преплетени с остри тръни,
да посрещна новото начало на деня!

И ето, луната пак изгрява кървавочервена,
очи затварям, в отчаян опит да заспя,
и спомена за времето, когато беше с мене,
отново ми напомня за скритата тъга!

И моля се, настъпилото утро,
болката от душата ми да заличи,
и ти никога не ще видиш
пълните ми със скъб очи,
но знай, че днешната усмивка
е само спомен за отдавна капнали сълзи!

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??