11.09.2014 г., 10:29 ч.  

Утрин... 

  Поезия
580 0 8

Утрин…

 

Морето се приготвя за деня.

Воалът на изплувала мъгла

във дълбокия си скут прибира.

Облича се в кобалтовосиньо,

очите си в слънчево гримира

и наднича през далекогледа –

с любопитство изследва Всемира.

 

Но суетнята хорска го ядосва,

гребенът на вълните му изостря,

отприщва мигом бурната му ярост!

Опитва да я удържи – напразно…

Не траят подивелите талази.

Те – конница от атове, препускат,

а дребното трепери и се пази.

 

Утрин е, все още…

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??