7.06.2017 г., 13:12 ч.

В Африка 

  Поезия » За деца
795 0 2

В Африка

 

 

 

Някъде във Африка в далечен Занзибар
влязъл крокодилът във един опушен бар.
Две лъвици ближели си сладко сладолед.
Няколко газели пиели пък чай със мед.

Барманът - огромен, сив и стар хипопотам,
/как ли се побрал зад бара, ей това не знам/,
пълнел чашите догоре с мляко и боза.
сок от круши, от малини, ледена вода.

Крокодилът си поръчал торта и кафе.
Седнал до един жираф и почнал да яде.
А жирафът се учудил - що ли е това?
Крокодил да лапа торта! Не е ли шега?

И учуден той почесал дългата си шия.
Не! Не можел да приеме тази чудесия!
Крокодил вегетарианец някак си не става!
И започнал неспокойно в стола си да шава!

А след малко най-галантно той се извинил,
хукнал през глава навън щастлив, че се спасил!
Где когото срещнел му разказвал що видял,
как във бара крокодилът тортичка си ял!

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??