Утрото над Горна баня
ме събужда със петли!
Слънцето изгрява рано –
грейват първите лъчи!
Котката протяга лапа,
пробва ноктите си с мен...
Ставам сънен от кревата,
пускам първото кафе.
Сядам с чаша на балкона,
слънцето почти пече...
Ровя “Фейса” с телефона –
там купонът си тече.
В двора Арки бодро тича,
търси някой за игра!
Топло е... и се събличам –
правя тен от сутринта.
Храня кучета и котки,
хапвам мляко с козунак.
Арки чака за разходка,
иска да повдигне крак.
Пускам го навън да тича,
да препуска по полето –
аз пък искам да обичам,
търся обич под небето...
Става обед и привършвам
да събирам с Арки тен.
Имам работа да върша –
чака ме напрегнат ден.
Сядам чинно пред лаптопа
и започвам да чертая –
колко хубав е живота –
стига само да мечтая!
Пиша дълго, прозаично,
котката преде във скута!
Търся някой да обича –
тази Горнобанска скука!
Да се буди в Горна баня
с котки... кучета... петли!
Да е редом с мойто рамо
в прозаичните ми дни!
© Yuri Yovev Всички права запазени