4.03.2009 г., 9:35 ч.

В градската градина 

  Поезия
689 0 15
Господи Исусе!
Градската градина.
Тихо, светло, пусто -
като на картина.

Като на икона,
старецът с бастуна,
кучето бездомно,
кáпалата шума.

Ще вървя полека
и назад - до входа.
Моята пътека
никъде не води.

И като заплаха,
и като примамка
отстрани ми маха
люлякова гранка.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??