4.02.2024 г., 10:46 ч.

В най-общия случай 

  Поезия
183 3 2

Самотата не е престъпление
и не води до смъртна присъда.
Тя е чисто житейско явление,
но те прави и сив, и недъгав.

 

Тя прилича на болест, която
те изгризва по малко отвътре.
Тя е злото, до болка познато,
щом отвориш очи и е утре.

 

И множат се до лудост утрата,
а калъпът им – все един същи.
Сутрин тя ти отваря вратата,
вечер тя те изпраща до вкъщи.

 

Помежду – няма нищо особено.
Много хора и тяхната липса.
Те общуват със тебе – така е, но
ти не знаеш изобщо кои са.

 

Понакуцваш с надеждата празна,
че и сам ще откриеш илача
срещу тази проказа заразна,
дето редом до тебе се влачи.

 

Най-ужасното в тази реалност
е, че всъщност съвсем не си сам.
Самотата е нов вид нормалност,
и не знае какво е „Сезам,

 

отвори се!” Животът е хубав,
но му трябва такава магия...

 

Избереш ли си твърда коруба,
се подписваш: Живот в самотия. 


 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??