26.02.2017 г., 8:36 ч.

И тя ще дойде - слънчева и прелестна 

  Поезия
499 6 7

Самотен щъркел крачи из ливадите,
замислено със клюна си потраква.
Показват връхчета тревите - младите,
земята,  будна, пролетта очаква...

И тя ще дойде – слънчева и прелестна,
южнякът колесницата ще кара.
Във утрото ята от птици прелетни
след нея ще се втурнат в надпревара.

Пак пролетното чудо ще се случи и
ще блесне ярко слънце над земята.
От планината бистроструйни ручеи
със ромон тих ще бързат към полята.

С ефирни тоалети и овошките
за пролетния бал ще се накипрят,
ще тръпнат в сладостна омая нощите,
от песни славеите ще пресипнат.

Южнякът нежно ще погали клоните,
пчелички ще жужат край всяко цвете...
Благословена смяна на сезоните,
която подмладява духовете!...

 


© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??