8.01.2018 г., 17:42 ч.

В снега 

  Поезия
937 1 5

Ако сънят ти се пречупва през нощта,

а сутринта кафето вещае проблеми,

не се замисляй, а излез в снега –

в зимата има и хубаво време.

 

Излез от рано и опитай се да счупиш

висящата от покрива висулка.

Тя бавно се топи и ще се срути

в главата ти на следващата сутрин.

 

Във уличния сняг си запретни ръцете

и разчисти паважа със свити юмруци.

Изкашляй болката от дробовете,

изрий и скритите в снега боклуци.

 

Попий потта си и продължи да риеш

в утъпканите заледени тротоари.

Те са на сянка и са хитро скрити

под мръсен лед и стъпкани цигари.

 

Разчисти боклука и почни да чистиш

и кишата по дрипавите си одежди.

Погледай се и престани да мислиш

за своите излъгани надежди.

 

Изправи се и помоли снегът да пада,

по улиците и лицето ти да трупа.

Изпий кафето си и излез със радост

да се пързаляш в ледената утрин.

 

Разбуди децата и прегърни със тях

и зимата, и хората окъпани в бяло!

Измий лицето си с чистия сняг...

и положи в душата си... Ново начало!

© Yuri Yovev Всички права запазени

Юри Йовев

Произведението е участник в конкурса:

Ново начало »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Важното е да продължаваме да се пързаляме Дочка! Поздрави !
  • "Изпий кафето си и излез със радост

    да се пързаляш в ледената утрин."

    Относно кафето о.к. ,ама за ранната пързалка (още ми е рано)
    Иначе браво за оптимистичното послание!
  • Бодро и оптимистично стихо! Хареса ми!
  • Давам глас! Хубаво, описателно и замислящо е стихото ти
  • Давам ти глас с радост!
Предложения
: ??:??