22.06.2007 г., 13:08 ч.

В светулковата им земя 

  Поезия
464 0 1
Светулки в тази топла нощ блестят,
показват ни сигурно таен път!
Хайде тез светулки ний да проследим,
къде ли ще ни отведат?

Сигурно във някой там вълшебен кът,
кът за влюбени сърца.
Там сигурно светулките блестят,
по искрящи от луна?

А ако ни отведат във някое царство,
или в истински дворец!
Сигурно там ще бъде тъй прекрасно,
да сме двамата със теб?

А ако ни отведат, далече от света,
ако ни заведат в светулковата им земя?
Ще разгледаме дома им, царя им дори,
или принцесата на светулките добри!

Искам с теб светулките да проследим,
къде ли ще ни заведат?
Искам със светулките да полетим,
заедно по звезден път!

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съгласявам се със Здравка И давам шестица
Предложения
: ??:??