29.01.2021 г., 18:38 ч.

Ваксина от ... небето 

  Поезия » Гражданска
127 0 0

I. Патриаршеска наредба

    (до църковния клир)

Нареждам:

Считано от 01.01.2021-а година, 

всяка проповед в църквите така да започва:

"В името на Отца, Светия Дух

и Вак-Сина".

 

II. Молитва

"Господи всемогъщи,

В името на Теб и Светия Дух,

и Сина,

дай ни, както Насъщния,

небесна ваксина".

Чу молитвата Бог и рече:

"Човеци, спасени сте вече.

В името на греховете ви,

натрупани през вековете,

ви спускам директно

най-ефикасна ваксина.

Пригответе си вратовете за ... гилотината".

 

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??