23.03.2006 г., 19:22 ч.

Вали пролетен дъжд 

  Поезия
1470 0 8

Вали първият истински пролетен дъжд!
Сякаш дъждът ме разтваря.Топъл и нежен
е той...по лицето потича,по шията там
в пазвата ми наднича...Пролетен дъжд,
колко дълго съм чакала,плакала.
Той дойде ,него съм искала...След студа,
ето разтварям врати,нека влезе и нека остане.
Топъл пролетен дъжд,днес изведнъж заваля,
и заля ме ...Плискат капки дъждовни
и ми нашепват слова съкровенни...
Ражда се пролет в моята душа,
всяка капка вещае ми нещо ,
което е толкова тайнствено...


© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??